Tuesday, 24 February 2015

Kita putus kawan..macam mana tu?

Assalamualaikum and Annyeong!~

Well setelah sekian lama tak post..Dah berhabuk blog ni..Tajuk kali ni mcm tak best kan?Well mungkin korang akan rasa pelik.."Aik?bukan blog ni utk tutorial ?"Iman terlampau busy dgn keja and I have no time to google ..Hahaha..Alasan..

Okay berbalik kepada tajuk..I want to share my problem and nak korang bagi cadangan apa iman nak buat..Well ...banyak nya "well"haha..Okay..Sebenarnya Iman rasa Iman yang bersalah..Tapi Iman mempunyai EGO yang sangat tinggi..And of course la Iman nk menang  kan?

Iman kenal sejak kitaorang 13 tahun lagi..and dah 6 tahun kitaorang berkawan..But..This month..Kitaorang selalu bergaduh..Setiap hari..And Iman ni jenis yang cepat jealous ..Hmm salah Iman..
Berbalik kepada cerita..Bulan ni..Februari 2015 adalah bulan yang sangat Gila lah bagi Iman..Kitaorang bergaduh even benda kecik je pun..And Of course semua salah Iman..

Sahabat Iman tu orang yang sangat penyabar..Dia bertahan for 6 years and She said "setiap manusia ada tahap kesabarannya" After that ,Iman cakap lah dengan dia..Maaf sebab buat dia bersabar for a long time and sorry kalau buat salah..Iman sudah byk kali ckp mcm tu..But TODAY...Iman tak nak dia terus sengsara because of Iman and Iman decided to Putuskan Persahabatan kitaorang..Well banyak kali dia kata Pikir bebaik..Tapi Iman rasa dia dah lama bersabar dan Iman banyak susahkan dia..So Iman rasa serba salah..Well terlajak perahu boleh diundur,terlajak kata?Lepas Iman putuskan persahabatan kitaorang tuh..Iman pun google la hukum putuskan persahabatan,,Apa yang Iman dapat ialah.."BERDOSA KALAU PUTUSKAN SILATURRAHIM"Iman terasa sangat sangat berdosa..But Iman baru je putuskan persahabatan kitaorang..!!Ego Iman Tinggi!!!!Iman kekadang rasa kenapa lah Ego ni Tinggi sangat....And Syaitan suka kalau putuskan silaturrahim..Sebab barangsiapa yang memutuskan silaturrahim,,Dia tak masuk syurga,..Hmmmmmm...Korang mesti rasa pergi jelah minta maaf.,..Apa susah?

Bagi Iman susah sgt..sebab Kami berdua sudah penat ..sebab pergaduhan ni takkan habis..Iman asik rasa Iman lukakan hati dia..Iman taknak dia Susah ,Sakit hati sebab Iman..Jadi Iman putuskan lebih baik tak berkawan ...And she got a new friend..Better than me..Iman memang membosankan..that's why Iman tada ramai kawan..Kawan dia yang baru adalah seorang yg periang..whenever she go..Dia mesti ada..so setiap kali Iman join diorang.,.Iman terasa tersisih,,Diorang asik bercerita tentang diaorang ..Iman ada parents yang sgt lah penyayang and very strict!Jadi Iman tak bole pergi jejauh ni..Kalau dorang tak bagi..Iman tak bole la pergi..Sebab keluarga lagi penting..Tapi her new friend..boleh ikut kemana jua dia pergi..even keceruk hutan sekalipun..So bila diorang balik melancong..Iman feeling feeling terluka ya amat sebab diorang asik bercerita tentang diorang and buat Iman rasa mcm Iman ni Halimunan..So bila Iman nk tau...Dorang cakap"malaslah nak cerita pepanjang balik..tulah lain kali ikut la kitorang" Iman terasa mcm sangat lah dipinggirkan..Bukan Iman taknak ikut..My parents tak bagi Okay!!..Kalau dorang bagi Iman da ikut and tade lah Iman bertanya kat diorang pasal pelancongan diorang tuh!..Iman geram sangat..Since kitorang rapat ..Iman pendamkan lah..But mcm dia kata manusia ada tahap kesabaran dia..Iman kekadang jd hilang sabar..Diorang kata kat Iman kalau ada masalah please lah bgtau and jangan buat muka!So bila Iman bgtau.,..mcm biasa..manusia tak dapat terima kan?..

Well kitaorang ni memang suka bergurau..And biasalah kekadang gurauan kita memang sedikit menusuk ke kalbu..Macam tu jugak Iman..kekadang Iman bergurau Iman tak sedar lukakan hati diorang..Tapi Diorang senyap je and mengadu kat orang lain!!!!At the end baru dorg kata tak suka..and kitaorang gaduh besar..Iman kata lah.."kau sendiri cakap kalau ada masalah please lah bgtau and jgn buat muka..at least kitorang tau apa salah kitorang..Tapi korang pendam je..Ye Aku tau kalau bgtau memang la nanti aku akan merajuk lah apalah..tapi aku tak dapat terima bila apa yang kau cakap dengan aku..kau buat jugak!"well Iman tersangat lah marah.,.But she just said I am the one that have that problem not them..And told everyone that I am the one who make the problem ..ecehh nak cakap english ..english Iman berterabur...Haha..okay lupakan..Okay Iman tau Iman salah ..Tapi Iman rasa kalau kawan balik..Dia akan terluka sebab Iman lagi..sebab tu Iman putuskan persahabatan kitaorang..Apa korang rasa?Iman ni tak matang lagi kott..Tapi Iman sangat tak bole terima bila dia cerita buruk Iman kat orang lain ..And cerita the main problem dekat orang lain..diorang sendiri ckp kat Iman kalau xpuas hati ke apa ke..cakap depan depan..tapi apa dia buat?dia cerita kat orang lain and buat Iman terasa Iman ni sangatlah berperangai buruk..Hmm..Iman sedih sangat..Apa korang rasa?pleaseeee bagi komen kalau korang rasa apa yang iman buat ni betul atau pun salah?


Maaf kalau korang rasa Iman ni Berperangai Buruk sebab bende kecik pun nak putuskan persahabatan..Ye Iman tak matang..Iman ade Ego tinggi..

Apa apa pun..Assalamualaikum and Annyeong~
Kepada sesiapa yang pernah alami masalah mcm ni tolong bg jawapannn...