Wednesday, 21 November 2012

cara download video dari dramacrazy.net

Assalamualaikum and annyeong..
hari ni iman nak tunjuk cara download video dari dramacrazy.net..
mesty ramai peminat drama kpop yang tak nak beli cd drama tuh  and diorang pikir cd tuh mahal then jalan penyelesaiannye diorang pon download je..ade banyak web yang boleh kite tgk drama korea yang ade subs..tapi iman lebih suke dramacrazy.net..balik kepade topik care nak download drama kat situ..
mungkin ramai dah tau cara download video dari situ..yang ta tau boleh tgk sini..ni ade beberape tips nak download video tuh..
first thing korang kene ade mozilla firefox..takde?jangan risau..download kat sini ..dah download?
then korang kene download few things..macam...
1.adobe flash player
 http://get.adobe.com/flashplayer/

2.video download helper
 https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/

3.flashget 1.9.6
 http://www.flashget.com/en/download.htm

4.k-lite mega codec
 http://www.codecguide.com/download_k-lite_codec_pack_full.htm

dah download and install?peringatan semase anda install k-lite mega code tuh die ade suruh pilih windows media  and media player classic,anda pilih due-due sekali ye..dan bile die suruh tick tentang suare and the video anda tick je semua tau..then korang bukak lah dramacrazy.net tuh..ni adalah contoh yang iman buat agar korang faham..
firstly..korang carik video yang korang nak..contoh iman amik cerita to the beautiful you episod 1
then korang tunggu sampai video tu play and download helper yang tiga warne tu bernyala..
 then korang tekan download helper tuh macam nih..korang tekan copy url tau..jangan terus download..
 lepas korang copy url tuh korang terus bukak flashget korang..then tekan new..jadi lah macam nih
korang jangan tukar ape-ape pon tau..just klik ok ..then korang tunggu la die habes download....tara~~ siap pon korang nye download..then korang try le bukak jadi ke tak ..tak paham?comment tau..jangan malu-malu..kalu iman dapat penyelesaian iman tolong le...
sampai sini ..Assalamualaikum ..Bye~~


43 comments:

  1. mesti gunakan mozilla ke iman? if google chrome tak boleh ek?

    ReplyDelete
  2. emm..kene gune mozilla...sebab kene download download helper tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. knape download helper 3warna tu xmnyala

      Delete
  3. Terharu sangat~~~ How do you know these things? Btw where is the location of the downloaded drama?

    ReplyDelete
  4. emm ..you tak jumpe ke drama yang you download?

    ReplyDelete
  5. semue link kat atas tu, selamat ke? saye takot masuk virus pulak nanti.

    ReplyDelete
  6. xboleh pon..cna nk copy url??xkn kn bukak gn internet connection kot

    ReplyDelete
  7. wah ternyata mudah sekali....thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  8. Thank you very much! Really appreciate it! :D

    ReplyDelete
  9. hi..i've problem downloading K-Lite Mega Codec...
    bile saya click the link given, saya kena pilih dulu version yg mana utk di download ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb saya dah cube download, tp xde pon kluar pasal peringatan yg iman tulis ttg WM & MPC...
      so saya x taw saya download Mega Codec yg betol atau x sbb saya still x bley download from dramacrazy...huhuu

      Delete
    2. hi...sorry lambat reply..emm WM & MPC tak kluar eh?hemm sampai skarang still tak boleh download lg ke?nanti iman bg care lain ..

      Delete
  10. sis, ko g bs donlot ya? sy sdh ikuti langkahnye

    ReplyDelete
  11. mesti download smua yg iman tulis kat atas tu ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,,tapi kalu nak mudah pakai IDM

      Delete
  12. Thank you for all these :D

    ReplyDelete
  13. thanks iman.. setelah mencube dlm beberapa jam jugaklah.. akhir dpt gak..! anyway thank a lot..!

    ReplyDelete
  14. cerita yang kita dah download tu kena tengok dekat internet ke?

    ReplyDelete
  15. iman, npe x leh download ni .. asal download dye dh kuar .. pastu trus hilang .. x de kt FlashGet .. first ad .. pastu trus hilang cmtu je ~ help :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..macam mane boleh camtuh ek?
      ermm ce gune idm..internet download manager..

      Delete
  16. knape helper tga warna tu xmnyala??

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe die tak dapat kesan video kat dalam laman web tu kot..ermm ape kate cube IDM..

      Delete
  17. nak lagi senang donlod je kat violetwitch.com

    ReplyDelete
  18. hi iman ~ saya dah cuba IDM tue tpi trial pula T_T ... kat mane ya nak dpat IDM yg bkan trial ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi~buat mase ni iman tak jumpe lagi..T_T..sorry sesangat...yang IDM trial tu bile dah habis bole gune care iman..Uninstall dan install balik...Nanti iman cari and post kat blog ni...

      Delete
  19. saya download dah smua tp kne warna 3 kaler tu tak de pun time saya play video tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe die tak dapat kesan video kat dlm web tu ...Ape kate cube guna IDM...

      Delete
  20. bleh x klu guna flashget yg satu lg?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..tapi iman cadangkan guna IDM..

      Delete
  21. macam mana buat ada katun lepas kite gerak kan mouse tue? mintak ajar .:) tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai...iman ada buat tutorial dia..tapi bergantung pada template yang diguna pada blog..sory lmbat reply.

      Delete
  22. iman nak tanyeee! l kalau dh siap download video drama korea tu, macam mana nk bukaknye? sbb time saya cuba bukak dengan GOM player tk boleh, dg media player pun tk boleh. so, canne nk bukak file yg dh di download tu????

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm..da cuba bukak dengan mega codec tu?

      Delete
  23. kalau x pakai mozilla tp pakai google chrome x leh? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..serasa iman guna mozilla je boleh..tapi kalau nak lagi cepat..Cuba guna IDM..

      Delete